Bez plaćanja firmarine u prvoj godini poslovanja

Bez autora
Mar 15 2011

U želji da podstakne osnivanje novih pravnih lica i motiviše preduzetnike, Skupština opštine Novi Bečej je donela odluku da se sva preduzeća ili radnje, koja su osnovana u toku 2011. godine, oslobode plaćanja firmarine. Lokalna samouprava u Novom Bečeju odrekla se juče na sednici Skupštine opštine Novi Bečej dela svog prihoda od lokalnih komunalnih taksi. Bez obzira na to što ima mali budžet i značajni su joj svi prihodi koje ostvaruje na lokalnom nivou, lokalna samouprava vodi računa o opštem interesu. Ovom odlukom lokalna samouprava želi da motiviše preduzetnike da iskoriste pogodnost koja im se nudi u prvoj godini poslovanja i da se lakše odluče na otvaranje preduzeća ili radnje. Takođe, tako će biti motivisani stanovnici da svoje firme osnivaju u Novom Bečeju, ali možda ovim potezom mogu da se privuku i preduzetnici iz drugih mesta da registruju svoju firmu u Novom Bečeju.

Bez plaćanja firmarine u prvoj godini poslovanjaU želji da podstakne osnivanje novih pravnih lica i motiviše preduzetnike, Skupština opštine Novi Bečej je donela odluku da se sva preduzeća ili radnje, koja su osnovana u toku 2011. godine, oslobode plaćanja firmarine.

Lokalna samouprava u Novom Bečeju odrekla se juče na sednici Skupštine opštine Novi Bečej dela svog prihoda od lokalnih komunalnih taksi. Bez obzira na to što ima mali budžet i značajni su joj svi prihodi koje ostvaruje na lokalnom nivou, lokalna samouprava vodi računa o opštem interesu.

Ovom odlukom lokalna samouprava želi da motiviše preduzetnike da iskoriste pogodnost koja im se nudi u prvoj godini poslovanja i da se lakše odluče na otvaranje preduzeća ili radnje. Takođe, tako će biti motivisani stanovnici da svoje firme osnivaju u Novom Bečeju, ali možda ovim potezom mogu da se privuku i preduzetnici iz drugih mesta da registruju svoju firmu u Novom Bečeju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik